ČOVEK – BIZNIS

Biljana Banović
29/03/2024

Od svega smo napravili biznis: od prvog rođendana, letovanja s porodicom (ili bez), kafe s prijateljicom, veridbe i venčanja, tihovanja i prizora, pročitanih stihova, najintimnijih stavova, a posebno od prirode (koja objedinjuje sve gore napisano jel?).

Sve to se svelo na broj lajkova, statistike i analitike, izbor heštegova, prave reči da bude mamac, odličnog trika da privuče pažnju.

Prirodu smo sveli na kleptomaniju jer autorske misli krade ko stigne, autorske misli retko ko potpisuje, pa za par godina imamo: “Rekao nepoznati mislilac…” u najboljem slučaju, jer to uglavnom neko drugi potpisuje. I sve zbog lajkova, analitike, statistike, mamaca, trikova.

Sve je više lažnih mesija koji tako olako govore o životu izvan sistema, a sve je danas u sistemu, od auta, do šume počevši od broja koji vam udele kad se rodite. Mnogo bi bilo bolje shvatiti da to što ne radite u sistemu nije život izvan sistema, jer tako je pola mog sela u funkciji misionarstva. Bolje je pozivati ljude kako da menjaju sistem, a ne uveravati ih da je to što biraju samoodrživost život izvan sistema. Mala igra rečima i već smo u laži (da ne kažem uhvaćeni u laži) .

Lažne mesije su nas i dovele ovde gde jesmo. Pred ambis!

Puno je onih koji tuđa znanja iznose kao svoja, tuđe borbe tek tako preuzimaju kao svoje, a do znanja se mukom dolazi, a tek što se nekim rastom došlo do borbe! A tokom rasta kosti su se istezale bolno, i pucale. E baš pucale!


PROČITAJTE: PLANETU ČUVAJU MALA POLJA – NE VOĆNJACI, NE NJIVE, VEĆ BAŠTE


Kada mene pitaju za analitiku odmahujem rukom jer NE zanima me.

Kada mi govore kako da privučem gledanost odmahujem rukom jer NE trebaju ljudi koji su zalutali ovde.

Šta će se desiti kada vam isključe struju? Internet? Hoćete li da živite od lajkova, analitike, laži? Tada sve pada u vodu i nema više publike. Ostajete jedan na jedan sa sobom. Dok ste jurili analitiku niste naučili suštinu.

Kaže mi sinoć član mlađeg tima koji vodi Instagram da nisam “dobar šef” jer od njih ne očekujem bolju analitiku.

Imam ja šefa nad glavom, a to je priroda. Nju vam te ljudske egogluposti uopšte ne zanimaju nego daj ti da vidim šta umeš rukama.